Hoe/wanneer/waar is EMC Slank en Fit ontstaan?

Even een klein stukje achtergrond; zowel Mieke als Elke weten wat voor invloed een gezonde leefstijl kan hebben op het dagelijks functioneren. Zij spreken allebei uit ervaring (Mieke heeft in het verleden ernstige rugproblemen / overgewicht gehad. Elke heeft een chemokuur moeten volgen en heeft in het verleden ook problemen gekend met voeding .

Elke en Mieke hebben beiden een intensieve opleiding tot voedingsdeskundige gevolgd. Al snel ontstond het idee om hier meer mee te willen doen. “Enkel voedingsadvies vonden we te eenzijdig, graag willen we mensen een gezonde leefstijl aan kunnen bieden. Hierbij staat ook beweging centraal.”

Elke & Mieke hebben verschillende trainingsvormen onderzocht en kwamen uiteindelijk bij de infraroodtrainingen uit. Hier waren ze super enthousiast over de trainingen. De effectivitei, exclusiviteit en de laagdrempeligheid (iedereen kan het) hebben de doorslag gegeven om zelf te starten met een studio. Zij hebben een interne opleiding gevolgd om de trainingen te mogen geven.

Op 14 april 2014 hebben zij voor het eerst de deuren geopend van de infraroodstudio ; EMC Slank & Fit. In eerste instantie zijn we gestart met 1 infrarood trainingsapparaat. Nog geen maand later kwam er een tweede bij. In 2017 zijn we verhuisd naar een groter pand, waarbij we een derde trainingsapparaat hebben aangeschaft. Tevens hebben we toen de Milon Cirkel aangeschaft.

Nu hebben we alles in huis om mensen de juiste handvaten te bieden om tot een gezonde levensstijl te komen;

– Infraroodtraining o.a. voor de vetverbranding
– Milon training o.a. voor de opbouw en onderhoud van spierkracht
– Voedingsadvies door gediplomeerde voedingsdeskundigen.

Wat maakt het concept van EMC Slank en Fit uniek?
Wij zijn uniek omdat wij als enige in heel Nederland zowel de infraroodtraining als de Milon Cirkel aan kunnen bieden onder 1 dak. De Milon Cirkel is een manier van trainen waarbij je in 35 minuten een totale work out hebt gehad! Helemaal afgestemd op jouw lichaamssamenstelling.

Tevens zijn wij niet vergelijkbaar met een sportschool; wij spreken liever over een kleine, sfeervolle studio. Bij ons komen juist de mensen die niet graag naar de sportschool gaan. Je hoeft ook niet per definitie veel affiniteit met sporten / trainen te hebben. Dat mag natuurlijk wel, maar het is geen noodzaak. In de praktijk merken we dat mensen die eigenlijk “niet zo veel zin hebben om te sporten” het toch wel heel erg naar hun zin hebben bij ons.

De sfeer is gemoedelijk, persoonlijk en er is altijd begeleiding aanwezig. We proberen zo goed mogelijk af te stemmen op het individuele traject. Ieder is voor zijn eigen doelstelling aan het trainen; of het nu gaat om gewichtsverlies, fitter worden, revalidatie van een blessure / burn out of bijvoorbeeld spierklachten / reumatische klachten; er zijn verschillende mogelijkheden om een passend traject op te starten.

Wat zijn de resultaten die klanten behalen?
We zijn inmiddels ruim 8 jaar verder. We hebben nog steeds een aantal leden die destijds bij ons zijn gestart. Ook al hebben zij hun doel bereikt, de manier van trainen en begeleiden ervaren zij als erg prettig. Dat beschouwen we als een heel groot compliment 😊.

De resultaten zijn divers;

  • Uiteraard gewichtsverlies (voor de 1 vele kilo’s en voor een ander misschien maareen paar kilo als daar de doelstelling ook ligt)
  • Vermindering van spierklachten / reumatische klachten
  • Vermindering van blessures / rugklachten
  • Pijnvrij kunnen trainen
  • Beter slapen
  • Meer energie
  • Fit en vitaal voelen

Daarnaast is er ook een sociaal aspect; vind je het leuk om een praatje te maken dan is daar zeker gelegenheid voor. Vind je het fijn om gewoon lekker te trainen, is dat ook helemaal prima!

Vraag een gratis proefles aan en maak kennis met ons team!